Døden ble min redning av Bibbi Meinkampf
Rystende roman om hva en narsissist og psykopat kan få seg til gjøre mot sine nærmeste

 

«Vil du ikke være sammen med meg – skal du faenmeg ikke være sammen med andre heller!»

Skrek han, mens han banket den unge jenta sønder og sammen, voldtok henne og sparket henne bort i en krok.

Dette skjedde like før jul i 1958. Romanens hovedperson var ei ung jente – et barn. Nyankommet Østlandet for å utdanne seg til sykepleier.

Slik beskriver Bibbi Meinkampf sin rystende roman om et liv i fornedrelse, vold og mishandling. Boken forteller om det som skulle bli et rikt liv, men som ble et mareritt. Om tilfeldighetene som førte til at den ene tragedien avløste den andre. Om hvilken makt en narsissist og psykopat har over sine medmennesker – også lenge etter sin egen bortgang.
Romanen forteller om hvordan en helt uskyldig detalj kan snu et liv på hodet. Den unge jenta hadde en gitar. Det ble hennes skjebne.

 

Forfatteren har dedisert denne romanen til voldsutsatte kvinner og menn, barn og eldre. Alle som er i samme situasjon eller kan komme ut for slike destruktive mennesker. Men romanen er også et viktig bidrag i arbeidet med å gi økt kunnskap og innsikt for organisasjoner, foreninger og forbund som organiserer og utdanner personer til arbeid innenfor omsorg og sikkerhet for befolkningen.