mitt andre språk

Det andre språket mitt
Norsk grammatikk for arabisk talende

«Å ha et annet språk er som å ha en annen sjel.»
Renas Bermeki

[text_block style=»style_1.png» align=»left»]Boka Det andre språket mitt er beregnet på personer som behersker arabisk og vil lære seg norsk. Denne grammatikkboka gir en oversikt over norsk grammatikk med hovedvekt på de tradisjonelle ordklassene. I tillegg er det et kapittel om tekstbinding og bruken av skilletegn. Norsk syntaks forklares grundig ved hjelp av ulike setningsskjemaer.

Alle grammatiske fenomener blir beskrevet og forklart på arabisk før det blir eksemplifisert, og det blir brukt mange norske setninger eller norske fraser for å illustrere grammatikken. Setningene/frasene er også oversatt til arabisk. Denne boka gir en grundig oversikt over de fleste aspekter ved norsk grammatikk som alle nye innlærere bør beherske. Målet er at innlærerne skal lære seg norsk raskere ved å bli seg bevisst kontrastene  mellom de to språkene.

Boka er rik på eksempler som er nyttige for nyankomne i Norge. På den måten får innlærerne et vokabular som forhåpentligvis er anvendelig for dem den første tiden i det nye landet. 

Jeg håper og tror at denne boka vil være et viktig supplement til læremidler som benyttes i voksenopplæringen, i grunnskoler, i videregående skole og ved universitet i norskopplæring av arabisktalende. [/text_block]

[text_block style=»style_1.png» align=»left»]Om forfatteren

Renas Bermeki 01.03.1987, kurder fra Syria. Han ble født og oppvokst i Tel Tamer Al-Hasake en by som ligger nordøst i Syria.
Utdannelse: Kunstinstituttet ved Universitetet i Damaskus, og han spesialiserte seg som motedesigner og skredder med fokus på herredress og har jobbet i sitt eget firma i drøyt fem år.
Renas er flerspråklig forfatter og tolk som oversetter bøker fra kurdisk og arabisk til norsk.
I 2013 flyttet han fra Syria til Tyrkia og i 2014 til Tyskland. Der lærte han seg tysk og tok fagbrev som yrkessjåfør. Deretter flyttet Renas hit i 15.08.2017. Ideen om å lage boka Det andre språket mitt ble født da han begynte å lære seg norsk. «Grunnen til at jeg tenkte på dette var fordi jeg lette etter en bok som jeg kunne benytte for å lære norsk ordentlig, men det var til ingen nytte. Jeg fant ikke en bok som jeg kan få nytte av.» sier Renas
Han mener derfor at en slik bok kan være nyttig for mange.
Hans interesser er å lese, skrive og oversette bøker.
Forfattertype: filologi, grammatikk, og oversettelse.[/text_block]