TEKNOSTORM Europa brenner

Client Name : Vernegg

FORFATTEREN TROND VERNEGG FINNER SPENNING I MØRKE KROKER

I en dunkel kjeller, et og annet sted i hans 44 bokkasser proppfulle med historisk
materiale, finner spenningsforfatteren Trond Vernegg fakta og inspirasjon til sine
dystre skildringer fra den europeiske politikks ytterpunkter – enten det er fra
1930-tallets brutale naziperiode eller i dagens skyggefulle, ekstremmiljøer. Vernegg tror at historien gjentar seg, slik en av hans læremestere, Kåre Valebrokk, uttrykte gang på gang. Derfor graver han seg dypt ned i den uhyggelige fortid og følger sylskarpt med i dagens europeiske utvikling. Han ser paralleller.
Det er nettopp dette som som er grunnmuren i Verneggs forfatterskap. Det har skjedd før. og det ser ut til å skje igjen.
Nå er han ute med sin fjerde spenningsroman der fortidens blodige historie flettes inn i dagens dystre, politiske bilde. Verneggs nye roman bærer tittelen «Teknostorm» med undertittelen Europa brenner. Han hevder det går en tydelig linje fra Göbbels propagandakrig på 1930-tallet til dagens «fake news» og politisk skremselsinformasjon på alle plattformer.

Fra han på ungdomsskolen leverte 28 maskinskrevne sider om krigsutbruddet 9.april 1940 har han hatt en dyp interesse for historie. Ja, egentlig så ville han bli historiker, men veien ble annerledes. Nå har han vært jurist i en årrekke. Underveis har han også lekt litt med journalistikken og vært en ivrig samfunnsdebattant.
Samtidig har han holdt fast ved historieinteressen og i mange, mange år fordypet seg i den ved å intervjue de som var til stede da det skjedde og lest fagbøker. Alt dette ligger nå i 44 kasser i kjelleren og det er der han i mørke nattetimer leter seg fram i historien. Det er viktig å beskrive det historiske med pinlig nøyaktighet. For selv om mangt er fri fantasi i hans bøker, så er tidslinjen, geografien og mange detaljer hentet direkte rett fra der og da det det skjedde.

Les mer her