Slik finansierer du ditt bokprosjekt

Ta kontakt for en prat om finansiering av bokprosjektet!

Slik kan du finansiere bokdrømmen!

Fint lite slår følelsen av å bla i sitt eget mesterverk for aller første gang. Du stryker fingertuppene over teksturen på omslaget, hører knitringen i arkene og kjenner lukten av fersk trykksverte på nyskåret papir. Den som venter på noe godt …

Det ligger mye arbeid bak å gjøre alvor av en bokdrøm. Kanskje har du skrevet i årevis, og nå ønsker du fullføre prosjektet med stil. Giutbok hjelper deg med å realisere drømmen, og en god nyhet er at du kan bli en publisert forfatter uten at det krever dype innhogg i privatøkonomien. Faktisk finnes det gode metoder for å få inntjening allerede tidlig i prosessen. Vi har til og med jobbet med bokprosjekter der forfatteren gikk i pluss allerede før boken ble trykket!

Crowdfunding, eller folkefinansiering som det heter på bedre norsk, er et relativt nytt fenomen her til lands. Men de siste årene har flere og flere fått øynene opp for denne muligheten til å gjennomføre gode idéer. For selvpubliserende forfattere er folkefinansiering en ypperlig mulighet til å både promotere og finansiere en bokutgivelse.Spleis, Kickstarter og bidra.no er eksempler på nettsider som tilbyr folkefinansiering. Selv har vi god erfaring med DNBs plattform Startskudd.no. Hvorfor ikke spørre målgruppen, eller iallfall deler av den, om litt drahjelp for å komme i havn med ditt bokprosjekt?

Skal du bruke nettverket ditt for alt det er verdt én gang i livet, er tiden moden akkurat nå. Har du mange venner på Facebook eller følgere på Instagram? Sørg for å lage en knakende god presentasjon av boken din, og spør alle du kjenner om å bidra i form av forhåndsbestillinger. Hvis du ikke er spesielt aktiv på sosiale medier, kjenner du garantert noen andre som kan dele budskapet bredt for deg. Du trenger faktisk ikke å selge skremmende mange bøker før det blir penger i kassa.

Forfatter Siv Lomeland ga høsten 2019 ut barneboka “Alette og Jan: Det Forheksede Huset”. I forkant lanserte Siv en kampanje på Startskudd, og ved å henvende seg til sine rundt 600 venner på Facebook fikk hun nok bestillinger til å fullføre prosjektet sitt. I dag finner du boken hennes i bokhandler over hele landet. Du kan kikke på kampanjen til Siv her.

Giutbok samarbeider med erfarne designere som hjelper deg å lage en optimal kampanje for ditt bokprosjekt, inkludert tekstarbeid, illustrasjon og video.